Book Reviews

Moderne democratie en politiek

Authors

  • Jan Willem Duyvendak
  • Ingmar Westerman

Abstract

Recensie van: Tjitske Akkerman (1997) Democratie. De grondslagen van het moderne idee. Amsterdam, Het Spinhuis, 283 p.; en: Meindert Fennema, De moderne democratie. Geschiedenis van een politieke theorie. Amsterdam, Het Spinhuis, 301 p.

Author Biographies

Jan Willem Duyvendak

Jan Willem Duyvendak publiceerde verschillende boeken over Nederlandse politiek, o.a Waar blijft de politiek? Essays over paarse politiek, maatschappelijk middenveld en sociale cohesie (1997). Samen met ldo de Haan voerde hij de redactie van Maakbaarheid. Liberale wortels en hedendaagse kritiek van de maakbare samenleving (1997) en recentelijk schreef hij De planning van ontplooiing. Wetenschap, politiek en de maakbare samenleving (1999). Hij is bijzonder hoogleraar samenlevingsopbouw aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en verbonden aan het Verwey-Jonker Instituut.

Ingmar Westerman

Ingmar Westerman is politicoloog en promoveerde in 1999 op een proefschrift getiteld Authority and utility. John Millar, James Mill and the politics of history. Inmiddels werkt hij bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Published

2000-06-11

How to Cite

Duyvendak, Jan Willem, and Ingmar Westerman. 2000. “Moderne Democratie En Politiek”. Krisis | Journal for Contemporary Philosophy 20 (2):101-4. https://krisis.eu/article/view/39709.

Issue

Section

Book Reviews

Most read articles by the same author(s)

1 2 > >>