Book Reviews

Filosofische en onfilosofische blikken op de islam

Authors

  • Michiel Leezenberg

Abstract

Review van: Paul Aarts (red.) (2001) Islam, de woede en het Westen. Amsterdam, Bulaaq; Maurits Berger (2001) Kruistocht en jihad. Amsterdam/Antwerpen, Contact; Antony Black (2001) The history of islamic political thought. From the prophet to the present. Edinburgh University Press; Marcel Kurpershoek (2002) Wie luidt de doodsklok over de Arabieren? (Derde, uitgebreide druk) Amsterdam, Meulenhoff; Olivier Roy (2002) L'islam mondialisé. Parijs, Seuil; en Peter van der Veer (2002) Islam en het 'beschaafde' Westen. Amsterdam, Meulenhoff.

Author Biography

Michiel Leezenberg

Michiel Leezenberg is als universitair docent verbonden aan de Afdeling Wijsbegeerte van de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. Zijn voornaamste onderzoeksgebieden zijn de intellectuele en ideologische tradities van de islamitische wereld en de grondslagen van de taalkunde en de sociale wetenschappen. Hij publiceerde onder andere Islamitische filosofie. Een geschiedenis.

Published

2004-03-23

How to Cite

Leezenberg, Michiel. 2004. “Filosofische En Onfilosofische Blikken Op De Islam”. Krisis | Journal for Contemporary Philosophy 24 (1):76-85. https://krisis.eu/article/view/39472.

Issue

Section

Book Reviews