Essays

Bezint eer gij bezet! (of niet)

Authors

  • Willem Halffman Radbouduniversiteit Nijmegen

DOI:

https://doi.org/10.21827/krisis.39.1.37416

Keywords:

Maagdenhuis, Rendementsdenken, Universiteit, Protest

Abstract

Bespreking van: Joost De Bloois (2016) In naam van het Maagdenhuis. Amsterdam: Leesmagazijn, 120 pp. & Casper Thomas (2015) Competente rebellen: Hoe de universiteit in opstand kwam tegen het marktdenken. Amsterdam: Amsterdam University Press, 192 pp.

Author Biography

Willem Halffman, Radbouduniversiteit Nijmegen

Willem Halffman bestudeert als wetenschapssocioloog hoe de organisatie van wetenschap samen-hangt met de inhoud van wetenschappelijke kennis. Recent werk analyseert hoe (biomedische) kennis wordt gevalideerd en geverifieerd, van laboratoriumprocedures tot aan peer review. Ouder werk over de co-constructie van milieuwetenschap en milieubeleid resulteerde in het boek Environmental Expertise: Connecting Science, Policy and Society, samen met Esther Turnhout en Willemijn Tuinstra. Hij werkt als hoofddocent bij het Institute for Science in Society aan de bètafaculteit van de Radbouduniversiteit Nijmegen. Daarnaast bestrijdt hij in woord en daad het doorgeschoten productivisme van de managementuniversiteit via de beweging Hervorming Nederlandse Universiteiten (H.NU) en WOinActie. Hij is tevens columnist bij de universiteitskrant Vox. 

Published

2019-10-18

How to Cite

Halffman, Willem. 2019. “Bezint Eer Gij Bezet! (of Niet)”. Krisis | Journal for Contemporary Philosophy 39 (1):91-99. https://doi.org/10.21827/krisis.39.1.37416.

Issue

Section

Essays